Hyundai Ioniq EV aan de prijs

Hyundai-Ioniq-EV-prijs

Na eerder de prijs van de hybrideversie los te laten, doet Hyundai dat nu eindelijk voor de elektrische versie van de Ioniq. Of diens prijs even schokkend is?

Met de Ioniq poogt Hyundai in één klap marktaandeel te halen bij de hybrides, plug-inhybrides en elektrische wagens. Waardoor meteen duidelijk wordt dat het de Zuid-Koreanen menens is. Een strijd die ze trouwens niet enkel voeren door uit te pakken met looks en rijdynamiek. Nee, zoals het een goede Koreaan van gisterjaar betaamt pakt Hyundai ook stevig uit met de prijs. Zo was er al de hybrideversie die de Toyota Prius wat in zijn onderbroek zetten, nu volgt de prijs van de EV.

Die kost bijna 10.000 euro meer dan zijn hybridebroertje. Of specifiek; 34.999 euro. Voor dat geld krijg je dus een elektrische Ioniq met een rijbereik van 280 kilometer. Al is dat misschien iets té kort door de bocht. Want Hyundai vult het model tot de nok qua standaard uitrusting (denk parkeersensoren, alles automatisch en navigatiesysteem) en voegt daar nog eens garantie aan toe van 8 jaar op de batterijen (5 jaar op de rest met onbeperkte kilometers) en 3 jaar gratis onderhoud.

Hyundai-Ioniq-EV-prijs

Tel daar ook nog eens de Vlaamse premie van 4.500 euro bij op (of beter: trek die af van de prijs) en de Ioniq EV wordt een interessant plaatje. Ter vergelijking; een Nissan Leaf 30kWh kost je 35.350 euro (wanneer je de batterij koopt).

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 19:06
afbeelding van Wim

geen slechte deal

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws