Fisker EMotion is Tesla-alternatief

fisker-emotion-2016_02

Henri Fisker, de man achter de BMW Z8 is klaar met zijn nieuw project. Onder de Fisker-naam - uiteraard - is de EMotion een soort stiefbroertje van de Tesla Model 3 met een range van zo'n 650 kilometer.

Oké, probeer even te volgen. Fisker lanceerde in 2011 zijn Karma, die ging amper twee jaar later al uit productie wegens een waslijst aan problemen. Die Karma, die leeft nu terug bij een ander merk, dat Karma heet, als Revero. Waardoor je dus Karma hebt die die Fisker Karma van vroeger bouwt en Fisker, die deze Emotion in elkaar schroeft. Volg je nog?

Nu goed, de EMotion dus, die ziet er vrij heftig uit met z'n korte overhangen en vrij uitgesproken smoelwerk. Het gehele pakket bestaat uit koolstofvezel en aluminium. Daarnaast stoeft Henri Fisker met de aanwezig beenruimte achteraan. Iets dat de Fisker Karma (lees: Karma Revero van nu) niet had.

fisker-emotion-2016

Volgens Fisker is de EMotion capabel om een topsnelheid van 260 km/u te halen. Doe je het rustiger aan, dan moet je zo'n 650 kilometer ver geraken dankzij een batterij met grafeen. Volgend jaar nog zou de Fisker EMotion in productie moeten gaan.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws