Tesla laat je vanaf 2017 betalen voor Supercharger Netwerk

supercharger-tesla

'Gratis opladen aan een superchargerpunt, overal ter wereld', een sterk verkooppunt voor Tesla dat begin 2017 geen vanzelfsprekendheid meer is. Want vanaf 1 januari 2017 zal iedereen die een nieuwe Tesla bestelt zijn bankkaart moeten boven halen.

Het was al langer duidelijk dat Tesla de Model 3 geen gratis toegang ging geven tot het Superchargernetwerk van het bedrijf. Al blijkt nu dat Tesla al haar modellen als een gelijke behandelt. Elke nieuwe Tesla - Model 3, Model S of Model X - die nieuw gekocht wordt vanaf 1 januari 2017 zal niet meer genieten van de gratis peut. Nu ja, het Amerikaanse bedrijf is evenwel zo sympathiek om 400 kWh aan gratis 'supercharger krediet' te geven, volgens sommige bronnen jaarlijks.

Daarmee moet je in staat zijn om zo'n 1.300 kilometer aan range gratis bij te laden. Daarna zal je een 'kleine bijdrage' moeten betalen om te mogen opladen. Hoe klein - of groot - die bijlage is, dat verzwijgt Tesla momenteel nog.

Voor het goede doel

Deze zet van Tesla komt niet over één nacht ijs. Het heeft zich namelijk al langer voor de moeilijke vraag gezet hoe ze superchargers gratis operationeel kunnen houden. Die oplossing lijken ze nu te hebben gevonden; door het niet meer gratis te houden.

Het merk laat in een statement evenwel weten dat de superchargers nooit een winstgevende zaak mogen worden. Het verdiende geld zal dus terug geïnvesteerd worden in nieuwe oplaadpunten. Waardoor je meewerkt aan de goede zaak, zullen we maar zeggen.

Huidige eigenaars van een Tesla blijven natuurlijk buiten schot. Bestel je er nu één en wordt die voor april 2017 geleverd, dan ben je ook nog vrijgesteld van superchargerkosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 16:16
afbeelding van Adriaan

En net de laatste alinia verduidelijkt waarom ze net nu met dat nieuws buiten komen. Nog anderhalve maand de tijd om de verkoopscijfers omhoog te krikken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws