Fiat Mobi Drive: Nog zo'n Braziliaans geval

fiat_mobi_drive-2016_01

Het regent vandaag Amerikaans nieuws. Dank daar Trump en het autosalon van Brazilië maar voor. Op dat salon stelt Fiat een nieuwe variant van haar in het begin van dit jaar gepresenteerde Mobi voor; de Mobi Drive.

Heeft Fiat in Europa niet echt een speler voor het A-segment (Denk Hyundai i10, Opel Karl en consorten), dan hebben ze in Brazilië al sinds jaar en dag de Novo Uno. Het is te zeggen, 'hadden' is eerder op zijn plaats, want dat kleintje maakt plaats voor de Mobi. Die staat op het platform van de Panda maar gebruikt een overaanbod aan ruimte als verkoopargument.

Deze Drive-variant gaat trouwens verder dan een uitvoering. Want onder de kap een 1-liter driecilinder met 77 pk en de mogelijkheid om 100 procent op ethanol te rollen. Helemaal zot is de stuurinrichting. Standaard is die hydraulisch, deze Drive krijgt een elektrische sturing. Luxe!

fiat_mobi_drive-2016

Over luxe gesproken, een digitale snelheidsmeter, elektrisch ramen en in de hoogte verstelbare gordels vooraan tekenen eveneens present. Wij begrijpen vooral niet waarom je achteraan een joekel van een glas krijgt, waarvan maar een miniem stukje doorzichtbaar is gemaakt...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 13:14
afbeelding van Yvesw

Technisch correct, al is de 500 een segment op zichzelf. Toch? :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws