Ford Ka+ trekt Trail-plunje aan in Brazilië

ford-ka-trail-brazil_01

Smeerde Opel op het autosalon van Parijs nog extra plastiek op haar Karl Rocks, dan doet Ford hetzelfde in Brazilië met de Ka+, waardoor de braaf ogende opvolger van de Ka een stukje stoerder voor dag komt.

Was de Ka voordien een guitig karretje, dan is generatie drie precies gemaakt voor 60-plussers - getuige ook de '+' achteraan de naam. Toch is er hoop voor de vijfdeurs Ka+, want op het autosalon van Sao Paulo presenteert Blauwe Ovaal de Ka Trail. Een Ka+ met gummilaarzen aan zeg maar.

Zoals de andere A-segment crossover geniet de Ka Trail verder van een iets hogere bodemvrijheid en stoerdere velgen. In dit geval 15-duims en zwart gekleurd. Moest je dan nog niet door hebben dat dit een stoerdere variant is, dan zal de Trail-sticker op de flank er wel je aandacht op vestigen.

Wat er onder de kap zit geeft Ford niet mee, al weten we dat de Ka+ in thuisland Brazilië over een 1.5-liter benzine beschikt met 110 pk. In België doen we het met een iets bravere 1.2 met maximaal 85 pk. Al is de vraag natuurlijk of deze Trail naar onze contreien komt. Zeker nu Ford afstapt van de One Ford-strategie.

Nvdr: Bovenstaande foto is een officieel beeld van Ford Brazilië. Waarom het met een Nokia 108 is getrokken, dat is ons een raadsel...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws