Alpina Première Edition vanaf nu te bestellen

alpine-a120-premiere-edition-2017

De Renault... excuseer, nieuwste Alpine begint bijna aan zijn eerste levensdagen. Wie graag een origineel bonnetje onder de kerstboom legt, kan vanaf begin 2017 alvast zijn bestelling voor deze sportcoupé doorgeven richting Frankrijk.

Alpine heeft namelijk de orderboeken geopend voor de Alpine Première Edition, een gelimiteerde oplage van 1.955 exemplaren. Die 1955 komt niet zomaar ergens van, het is het jaartal waarin Jean Rédelé Alpine oprichtte. De nieuwe Alpine krijgt naar verluidt een 1.8 TCe motor, afgeleid van de 1.6 TCe uit de Renault Clio R.S. Een 0-100 tijd wil Alpine wel al kwijt: in slechts 4,5 seconden doe je deze officiële sprint.

De eerste exemplaren zullen tussen de 55.000 en 60.000 euro kosten en de koper kan zelf het nummer van zijn gelimiteerd exemplaar kiezen. Daarbij kan hij kiezen uit drie koetswerkkleuren; Alpine-blauw, Diepzwart en Zonnewit. Wie eentje wil, kan zijn exemplaar reserveren via een speciale app, waarna hij 2.000 euro voorschot overmaakt op rekening van Alpine.

De afleveringen vinden plaats vanaf eind 2017. Opmerkelijk, het ding heeft op dit moment nog geen naam, al doet de naam "A120" de ronde in de wandelgangen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 10:56
afbeelding van andre123

helaas geen spek voor ieders bek,maar eindelijk zou ik zeggen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws