Mazda MX-5 RF kost minimaal 26.090 euro

mazda-mx-5-rf

Mazda heeft een prijs geplakt op haar MX-5 RF. Voor zo'n roadster met Targadak moet je 3.500 euro extra in de geldzak steken, waardoor je minstens 26.090 euro kwijt bent. Of het die meerprijs waard is?

Fan van de MX-5 maar krijg je het niet warm van zo'n stoffen dakje? Dan zal je voor de RF moeten gaan. Die kieskeurigheid zorgt evenwel voor een meerprijs, want de Japanners vragen 3.500 euro extra om zo'n Targadak op je roadster te schroeven. Al zal Mazda de eerste zijn om dat tegen te spreken, want waar de Roadster nog een complete instapper heeft (Skymove), begint de RF bij een uitrustingslijn hoger (Skydrive). Waardoor het prijsverschil in principe maar 2.500 euro is.

De technische verschillen dan? Om te beginnen een meergewicht van zo'n 50 kilogram. Op een auto van een ton geen klein grammetje. Prestatiegewijs is het verschil dan weer miniem. Want snelt de Roadster in 8,3 seconden naar de honderd (met 131 pk), dan heeft de RF er 8,6 seconden voor nodig. Het normverbruik ligt 0,1 l/100 km hoger (6,1) terwijl de CO2-uitstoot met 3 eenheden stijgt (142 gram).

Of de RF daadwerkelijk zijn opcentiemen waard is, dat kunnen we pas volgend jaar zeggen, wanneer we de kleinste Targa in Europa aan de tand kunnen voelen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jelledr 21:18
afbeelding van Jelledr

Krijgt België ook het bruine nappa leder? En de BBS velgen? Of wordt het beste terug voor andere markten gereserveerd? Schitterende wagen. Hopelijk wordt het een even groot succes als de nc-prht. Ik kijk enorm uit naar deze wagen. Dat het maar rap 13 januari is.

B4 22:37
afbeelding van B4

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws