Hyundai start productie nieuwe i30

2016-production-new-generation-i30_2

Nog even wachten tot het autosalon van Brussel, waar de i30 als Belgische première zal worden voorgesteld. Intussen is Hyundai begonnen aan de productie van hun nieuwe hatchback.

In de fabriek in het Tsjechische Nošovice werd de band gestart waarop later de eerste nieuwe i30 van de derde generatie zou rollen. Bij die i30 heeft Hyundai hoge verwachtingen, want het zou zomaar eens een topper in het segment kunnen worden. Hyundai wil op termijn ook meer afgeleiden van deze i30 bouwen dan voorheen. Naast deze hatchback en de gebruikelijke stationwagon komt er ook een crossover en een hot-hatch versie, en vooral die laatste juichen wij alvast toe.

Voorlopig doet de i30 het met drie diesels en evenveel benzines. De 1.6 diesel krijgt 94, 110 of 136 pk, terwijl bij de benzines voor een atmosferische 1.4 met 100 pk, een 1.0 T-GDi met 120 pk en een 1.4 T-GDi met 140 pk gekozen wordt. Even afwachten dus welk vermogen ze in de hot-hatch zullen proppen, waarschijnlijk komt dat we boven de 184 pk van de uitgaande i30 en Veloster Turbo te liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Blacksheep 22:10
afbeelding van Blacksheep

Zal wel weer een auto van topkwaliteit en waar voor je geld zijn, zoals we ondertussen gewoon zijn van Hyundai

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws