Roland d'Ieteren zet stap opzij in imperium

dieteren_50s

Vanaf januari zal Roland d'Ieteren het een pak rustiger hebben. De man bereikt dan de leeftijd van 75 jaar en dat is de limiet voor de D'Ieteren-groep om als bestuurder op te treden.

Roland D'Ieteren heeft een palmares van bijna 50 jaar binnen de gelijknamige groep. Hij fungeerde 30 jaar als gedelegeerd bestuurder en 42 jaar als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Onder Roland D'Ieteren groeide de groep uit tot de invoerder van automerken als Volkswagen en Audi, Skoda, Seat en Porsche. Maar ook op andere vlakken zijn ze tegenwoordig actief, zoals met Belron (Carglass) en het Italiaanse luxemerk Moleskine.

Hij zal zijn mandaat ter beschikking stellen van de Raad van Bestuur na afloop van de Gewone Algemene Vergadering van 1 juni 2017. Geen nood echter, opvolging is al voorzien, onder de vorm van Nicolas D'Ieteren, zoon van. Het Strategisch Comité van de D'Ieteren groep zal vanaf 1 juni worden voorgezeten door Olivier Périer, op dit moment ondervoorzitter van de Raad van Bestuur.

Het Strategisch Comité zal het forum zijn waar de bestuurders die het familiale aandeelhouderschap vertegenwoordigen, maandelijks bijeenkomen met de gedelegeerd bestuurder en de andere leden van het uitvoerend comité om de gang van zaken op te volgen, de vooruitgang van de strategische projecten en de investeringsprojecten te bestuderen, en de vergaderingen van de Raad van Bestuur voor te bereiden.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws