Kia toont eerste pittige beelden van nieuwe Picanto

kia-picanto-teaser-2017_01

Werd dit jaar de Rio nog in het nieuw gestoken, dan mag in 2017 kleine broer Picanto uitpakken met een nieuwe generatie. Daarvan deelt Kia nu drie schetsen met de wereld. Waardoor we een idee van het uiteindelijk product moeten krijgen.

Kia heeft zich steeds hevig moeten verweren in het segment waar de Fiat 500, Ford Ka en Renault Twingo de plak zwaaien. Dat verweer zal vanaf 2017 weer wat straffer worden, want het merk lanceert dan haar derde generatie van de Picanto. Die mag wat stoerder voor de dag komen als we de eerste schetsen bekijken die het Zuid-Koreaanse merk losliet. Al blijft 'ie globaal gezien hetzelfde pikant-jasje dragen.

Kia zegt vooral dat we naast het stoerdere uiterlijk vooral onder de indruk zullen zijn van het frissere interieur. En als we even denken aan de Sportage en Niro, dan geloven we de jongens best. Lancering staat gepland voor begin 2017, waardoor het autosalon van Genève ons de uitgelezen plaats lijkt om het kleintje in groot ornaat voor te stellen.

kia-picanto-teaser-2017
kia-picanto-teaser-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
jamy 15:15
afbeelding van jamy

Nochtans een fantastische auto. We rijden er reeds 10 jaar mee zonder enig technisch defect. Helaas komt dit nieuw model iets te laat want we hebben net de nieuwe Hyundai i10 gekocht als plaatsvervanger. Ook een super wagen in zijn prijsklasse. Veel waar voor jouw geld. Koreanen doen dit goed.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws