Officieel: Volkswagen Golf R voortaan met 310 paarden (2016)

vw-golf-r-facelift-2016_01

De Golf aan de facelift en dus ook diens sportieve afgeleiden. Opperbaas Golf R krijgt aangepast bumperwerk en herwerkte mechaniek onder de kap. De moeite om jouw 'oud' exemplaar in te wisselen?

Ondertussen zitten we halfweg de levensloop van Golf nummer 7 waardoor een facelift zich opdrong. Die facelift sijpelt nu ook door naar de Golf R. Waardoor er visueel een hertekende voorbumper valt te rapen en ook voor- en achterlichten krijgen een wat ander signatuur. Al draait het bij deze update vooral om de mechanische veranderingen...

Extra paarden, extra verzet

Volkswagen vond namelijk nog tien extra poeders in de 2-liter viercilinder turbobenzine. Waardoor het vermogen van 300 pk naar 310 eenheden stijgt. Idem voor het koppel, dat voortaan 400 Nm naast zich mag schrijven op het infobord (+20 Nm). Die kracht sluist zich nog steeds naar de vier wielen via het 4Motion-systeem. Die 'sluizing' gebeurt voortaan echter optioneel via een DSG7, waardoor je een extra trap aan de automatische versnellingsbak mag toevoegen.

vw-golf-r-variant-facelift-2016

Met een aangepaste launch control sprint je daardoor naar de honderd in 4,6 seconden. Daarnaast adopteert de R alle - en vaak optionele - functies van de reguliere opgefriste Golf. Denk aan een infotainmentscherm met gebarenbediening en een automatische file-assistent tot 32 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws