Eindelijk: Dit zijn de cijfers van de Ford GT

ford-gt

Productie is niet enkel al gestart maar waarschijnlijk ook al voor de komende vier jaar uitverkocht. Toch wisten klanten niet eens hoeveel oomph er naar de achterwielen wordt gestuurd van de GT. Tot nu. Hoewel het geinig zou zijn moest Ford over 150 gepuurde pk's spreken uit de V6, ligt het cijfer 'tig malen hoger.

Stuur je de Ford GT over het Calabogie Motorsports-circuit in Canada, dan heb je amper 2 minuten 9seconden en 8 honderdsten nodig. Waarmee Ford pocht dat de GT sneller is dan een McLaren 675LT (2:10.8) en de Ferrari 458 Speciale (2:12.9). Om maar te zeggen wie de Blauwe Ovaal in het vizier heeft genomen bij de ontwikkeling van de GT.

Maar goed, de cijfers dus, want die zijn eindelijk binnen en zijn om duimen en vingers af te likken. Ford puurt namelijk 655 pk (482 KW) en 745 Nm uit de 3.5-liter twinturbo V6. Volgens ons ook meteen het hoogste cijfer voor een straatwagen-V6 ooit. Die kracht met 1.385 kilogram (drooggewicht) in beweging krijgen. Waardoor we in realiteit (vloeistoffen, passagiers) dus gemakkelijk richting de 1.5 ton kijken.

ford-gT

Zuinig baasje

Heb je een stuk Duitse snelweg en zenuwen van staal, dan kan je 347 km/u aantikken met de sportwagen. Hoe snel je vanuit stilstand de 100 kan aantikken, dat vergat Ford even mee te geven. Het normverbruik via de Amerikaans cyclus geeft Ford wel mee; 5,1 l/100 km.

Ter herinnering geven we even mee dat Ford op jaarbasis 250 stuks zal bouwen en dat voor 4 jaar. Het aantal exemplaren dat naar België komt kan je misschien wel op 1 hand tellen. Want van de vorige GT40 werden er officieel maar 2 stuks afgeleverd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws