Bajestijd voor Victor Muller?

muller

De soap rond gewezen Saab-eigenaar Victor Muller heeft zijn laatste aflevering nog niet bereikt. In Zweden is vandaag een proces gestart tegen de Nederlander die samen met ex-CEO Jan-Åke Jonsson en voormalig juridisch directeur Kristina Geers wordt beticht van fraude en het ophangen van een verkeerd beeld rond het bedrijf. Een celstraf tot 6 jaar hangt alvast boven het hoofd.

Terwijl Victor Muller het opnieuw probeer met Spyker is de lei van Saab nog niet helemaal schoongewreven. Na jaren van bewijs verzamelen is het Zweedse gerecht namelijk klaar om de Nederlander samen met twee andere voormalige bestuursleden van Saab te veroordelen voor fraude. Een valse boekhouding, het ontduiken van belasting en het foutief voorstellen van het bedrijf in de media liggen aan de basis van de beschuldigingen.

Daarvoor teert het gerecht vooral op e-mails uit 2011, die bovenstaande klachten moeten bewijzen. Kristina Geers, Jan-Ake Jonsson en Victor Muller moeten zich vandaag alvast verantwoorden op de rechtbank van Vänersborg nabij Trollhättan. Boven het hoofd hangen alvast celstraffen tot zes jaar. Het drietal is er alvast van overtuigd dat het tijdens de neerval van Saab er alles aan deed om het merk te redden. En zo krijgt de Muller-soap haar jaarlijks staartje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws