Volkswagen komt met verwarmbare 'zilveren voorruit'

db2017au00164_small

De dagen dat je draadjes kon tellen in verwarmbare voorruiten zijn geteld. Volkswagen is namelijk klaar met haar climate windscreen, een voorruit waar een flinterdun laagje zilver tussen zit gevangen dat onder stroom even snel de voorruit ontdooid.

Geen echte noviteit meer, voorruiten met een ontdooifunctie. Alleen zaten er daardoor tot nog toe altijd kleine draadjes in het raam. En die konden eenmaal je er op begon te letten best storend zijn. Volkswagen, die maken nu komaf de draadjes. Want dankzij een dun laagje zilver in het raam is er geen draad meer nodig. Onder stroom warmt die laag op en zorgt het ervoor dat je voorruit snel ontdooit.

Meer nog, dankzij een sterkere reflectie zou het ook in de zomer koeler moeten blijven in de wagen. Een win-win-situatie dus. VW's climate windscreen valt initieel te bestellen op de Golf, Tiguan, Sharan en Passat. Al zullen andere modellen en andere merken (Audi iemand?) waarschijnlijk snel volgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
diedrik 12:37
afbeelding van diedrik

Al een jaar verkrijgbaar bij Skoda. De verwarmde voorruit zonder de draadjes
....

Techno Patat 14:33
afbeelding van Techno Patat

Skoda, Voorsprong door techniek :D! Aaahnee wacht, dat was een ander merk zeker :p?

moodystarfish 17:30
afbeelding van moodystarfish

Ook al langer verkrijgbaar bij VW... Al heb ik nog de bedrade variant, want de zilveren laat weinig tot geen radio- en andere golven meer door, waardoor ze je weer een gsm-kit als bijkomende optie kunnen aansmeren, wil je nog (handenvrij, uiteraard) kunnen bellen in de wagen... :)

Audi22 17:49
afbeelding van Audi22

Toch vreemd dat het geen standaard is. Nu de verzekering zal lachen als elk merk dit aanbied, prijs omhoog want de ruit zal bij glasbreuk stuk duurder zijn

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws