Laatste Rolls Royce Phantom VII is one-off

rollsroyce-phantom-vii-oneoff-finalmodel_1_1

Rolls Royce beëindigt de productie van de zevende generatie Phantom. Dat doen ze niet zomaar met een druk op de knop, ze doen dat Rolls Royce-waardig met een one-off.

In hoeverre je je de vraag kan stellen of alle modellen van Rolls Royce vanwege hun exclusieve karakter dan geen one-off zijn, laten we in het midden.

De Phantom VII mag gerust een icoon worden genoemd. Het is namelijk het eerste model dat onder BMW-vlag werd geproduceerd, nadat BMW de rechten op het merk via een ingewikkelde constructie van Volkswagen overnam. Veertien jaar na datum gooit deze zevende generatie de handdoek in de ring.

boot

Deze laatste Phantom is geen gewone. Rolls Royce bouwde het exemplaar als Extended Wheel Base, zodat je 250 extra millimeters krijgt. Verdere referenties naar een boot hoeven niet, want Rolls Royce maakt ze zelf. Zo is er in het interieur een schip op zee te zien in een tafereel in de houtinleg. De klokkenwinkel doet dan weer denken aan de scheepsklokken uit de jaren 30.

Motorisch wijzigde er niets; nog steeds brengt de dikke V12 met 454 pk. Deze laatste Phantom werd op vraag van een klant gebouwd. Die had er serieus wat geld voor over, al willen ze bij Rolls Royce niet zeggen hoeveel precies. Vast staat dat ROlls Royce niet heeft moeten leuren met de laatste exemplaren, zoals Bugatti met de Veyron wel moest.

Vanaf nu kijken ze in Crewe vooruit, naar de productie van de Phantom VIII. Die zou er tegen volgend jaar moeten zijn, met een aluminium opbouw.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evo X 18:30
afbeelding van Evo X

In de buurt vaart er zo ene rond hier, en da is standaard al groot, en hoog, hoge snuit ook, bijna hoogt SUV.

Evo X 21:19
afbeelding van Evo X

Duurzaamheidstest hout interieur, varen daarmee naar Sahara, laten diene daar tijdje staan, hout mag niet verbleken, indien wel, NOK. Docu over gezien, da's auto's maken in andere dimensie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws