Mercedes-AMG E 63 Break: Buitenaards snel Ikea-transport (2017)

mercedes-amg-e63-s-wagon_01

BMW mocht dan wel gisteren met de aandacht gaan lopen door de 5 Reeks Touring te presenteren, Mercedes gaat daar vandaag over door de AMG-variant van haar E-Klasse Break te halen. In z'n meest potente vorm goed voor 612 pk... in een praktische stationwagen.

In Affalterbach hebben ze de tijd van hun leven. Want door de manische groeischeut van Mercedes mogen ze bij AMG het éne na het andere modelletje de schuur uit rollen. Al kan je moeilijk van een nieuwe lichting spreken bij deze E AMG stationwagen, want de familiewagen met een pk-aanbod hoort al enkele generaties bij de vaste waardes van het sportieve submerk van Mercedes.

Voor deze generatie doet de stationwagen beroep op de Biturbo 4-liter V8 die ook z'n werk mag doen in bijvoorbeeld de AMG GT. De cijfers zijn daardoor bijna buitenaards voor een break. Want de beschikbare vermogens zijn 571 pk of 612 pk sterk. Die laatste S-variant mag het zelfs doen met 850 Nm koppel achter het rechterpedaal. Begin je te begrijpen waarom Mercedes standaard de 4MATIC-vierwielaandrijving installeert?

mercedes-amg-e63-s-wagon

Buitenaards eigenlijk

Prestaties zijn dan ook niet mis, want in z'n snelste trim tik je vanuit stilstand de honderd aan in amper 3,5 seconden. Wederom, het gaat hier over een stationwagen waarin je bijna een Porsche kwijt kan in de koffer. De niet S-variant moet amper onderdoen, met een sprint van 3,6 seconden.

mercedes-amg-e63-s-wagon

Is het je niet enkel om den rechtdoor te doen, dan zal het je plezieren dat een elektronisch gecontroleerde sper achteraan standaard is en dat - jawel - de E AMG Break over een soort van driftmodus beschikt. Want zwier je alle hulpmiddelen uit, dan gaat bijna alle kracht naar de achterwielen. Waarom je dat zou willen in een 612 pk sterke familiewagen, het is ons een raadsel.

Mercedes zal de Mercedes-AMG E 63 Break met de typische AMG-looks voorstellen op het autosalon van Genève begin volgende maand. In april staat de Merc bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 10:18
afbeelding van Carlos

WAUW. Op de laatste foto heeft de achterkant wat weg van de CLS SB.
De vorige generatie 5.5 was al een beest.
Misschien toch nog eens een AMG tripje plannen :-p.
GMBH kan beginnen sleutelen ^.^

Wim 12:55
afbeelding van Wim

ben er zelf nog niet geweest, schandalig :) OT: wat een beest weeral

Carlos 15:26
afbeelding van Carlos

De inschrijvingen voor 2017 zijn open :-p.

Koentje 12:29
afbeelding van Koentje

Duizend bommen en granaten! Voor mij maar één keer de lotto of euromillions winnen is goed! Bedankt ! Ik zal meerdere malen naar Duitsland rijden om mijn dank te tonen! Mercikes man. OMG

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws