Met België in het achterhoofd: Ford lanceert 'puttenkaart'

ford-mondeo-putten

Ford start dit najaar met een proefproject in Europa waarbij via crowdsourcing een virtuele 'puttekaart' ontstaat die aangeeft waar er putten in het wegdek zijn. Een systeem dat wel eens zou kunnen aanslaan in België.

Wegen met putten, het is net zoals de friet met mayonaise bijna cultureel erfgoed van België. Hoe grappig we daar soms over kunnen doen zorgen de slecht onderhouden wegen wel vaak voor schade aan de wagen. Ford gaat nog een stap verder en zegt dat slechte wegen elk jaar bijdragen tot meer dan een op drie ongevallen. Tijd om daar iets aan te doen dus volgens de Blauwe ovaal. Niet door een schepje en zak cement ter handen te nemen, wel door een ingenieuze 'puttenkaart'.

Het concept is simpel, want net zoals bij pakweg het systeem van Coyote laat je chauffeurs zelf gevaarlijke punten aangeven. In dit geval gaat het dan niet over stilstaande wagens of flitspalen, wel over putten in de weg. Daardoor kan de kaart in realtime informatie weergeven op het navigatiesysteem en aangeven hoe erg de put is en of er een alternatieve route is.

Dit najaar start het merk alvast met een proefproject. Zie je dus in september een Ford-rijder als een malle op een rode knop drukken in zijn Mondeo, dan is 'ie waarschijnlijk putten aan het registreren.

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws