Hyundai Sonata Turbo ziet er bazig uit

hyundai-sonata-teaser-sketch_01

Hyundai is werk aan het maken van een Sonata facelift, een modelletje waar ze in Noord-Amerika waarschijnlijk als bosjes voor zullen vallen. Al zouden wij ook kunnen vallen voor de Turbo-variant. Want afgaande op de schetsen ziet dat ding er lekker bruut uit.

Een wat uitzonderlijk modelletje, de Sonata. Want hoewel geproduceerd voor Zuid-Koreaanse thuismarkt kon de sedan er nooit de verwachtingen inlossen. Overtreffen deed 'ie dan weer wel in de US of A, waardoor deze Sonata dan ook vooral belangrijk is voor die markt. De zevende generatie werd in 2014 gelanceerd, Hyundai plaagt nu met een facelift via enkele schetsen. Die tonen ook de sportiefste Turbo-variant, met stoere aanblik en al even stoere achterkant. We kunnen 'm alvast smaken.

hyundai-sonata-teaser-sketch

Onder de kap momenteel nog een 2-liter turbo met 245 pk (Amerika weet je wel), die zou wel eens vervangen kunnen worden door het blok uit de i30 N met uiteraard sportievere prestaties. Hij zou niet misstaan in Europa. Nu ja, indien ze er een 1-liter diesel inlepelen met 80 pk en 89 gram CO2-uitstoot natuurlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Blacksheep 23:35
afbeelding van Blacksheep

Laat maar komen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws