Volkswagen slaat handen in elkaar met Tata Motors

tata-vw

Tata Motors, het Indiaas automerk met Jaguar Land Rover in de portefeuille, gaat een strategische samenwerking op lange termijn aan met de Volkswagen Group. Dat wisten beide partijen te zeggen. Waardoor Tata de beschikking krijgt over VAG-tech en Volkswagen weer een stapje dichter staat bij een nieuw low budgetmerk.

Volkswagen en Tata zijn voortaan partners met een berg aan huwelijkse voorwaarden. Want - en we citeren- binnen duidelijk afgelijnde velden zal een strategische samenwerking de basis leggen voor de toekomst. Daarbij mag binnen de VW-groep Skoda het voortouw nemen.

Daarbij zullen beide partners gebruik maken van de specifieke marktenkennis van beide merken en zoekt Volkswagen op die manier haar productportfolio verder te doen groeien in snel groeiende markten dankzij lokale ontwikkelingskennis.

In het Nederlandisch?

Wat dit - waarschijnlijk - in mensentaal zal betekenen? Dat Volkswagen met de hulp van Tata een sterkere positie zal aannemen in groeiende markten. Dit door waarschijnlijk een budgetmerk te lanceren dat opereert onder Seat en Skoda en door gebruik te maken van Tata's Advanced Modular Platform (AMP).

Tata daarentegen krijgt mogelijks mondjesmaat toegang tot het gigantische technologiemagazijn van Volkswagen. Waardoor beide partners er op lange termijn sterker uit zullen komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Fal Lus 09:24
afbeelding van Fal Lus

Tata binnenkort leverbaar met sjoemelsoftware!

Wim 10:11
afbeelding van Wim

dank voor de weer constructieve bijdrage

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws