Tamo Racemo is sportief spiergerol van Tata

tata-tamo-racemo_01

Het is één van de grote jongens in autoland, Tata, maar de gemiddelde Europeaan heeft nog nooit van het merk gehoord. Met de Tamo Racemo wil het Indische merk echter even de aandacht op zich vestigen. Een achterwielaangedreven coupé met middenmotor, het recept zit alvast goed.

250 stuks zal Tata maken van deze Tamo Racemo, waardoor het dus vooral een technische showcase is van het Indische merk. Niet toevallig nu het bedrijf de krachten gaat bundelen met Volkswagen. Nu goed, die Racemo dus. Wat is dat juist?

Wel, hij zal worden verkocht onder het Tamo-label en volgt zowat het receptuur van de Mazda MX-5. Nu ja, een beetje ruim genomen. De Racemo is ietsjes korter dan die Japanner maar plaats wel de motor achterin. Dit kunnen ze in die beperkte ruimte door voor een 1.2-liter driecilinder te kiezen. Amper groter dan een scheermachinetje zeg maar. Toch best pittig, want het blok is goed voor 187 pk.

tata-tamo-racemo

Via een automaat sluist dat blok z'n kracht naar de achterwielen waardoor een sprint naar de drie cijfers in 6 seconden is afgewerkt. Visueel oogt de Racemo alvast bruut en ook een beetje druk, gezien zijn relatief kleine proporties. Binnenkort als budgetauto te koop via Volkswagen? We kunnen enkel maar dromen...

tata-tamo-racemo

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Frans 17:52
afbeelding van Frans

tata tamo racemo plus toffe sportwagen !!
Hoe kan je informatie verkrijgen in België en welke manier voor bestellen en prijs ???

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws