Ford Fiesta aan de prijs: vanaf 15.050 euro

Ford-Fiesta-prijs

Het is het meest populaire model in Europa voor Ford, de Fiesta. Waardoor Blauwe ovaal veel verwacht van de zevende generatie. Of de instapprijs kan overtuigen?

Laten we niet rond de wieldeksels draaien, Ford vraagt 15.050 euro voor een driedeurs Fiesta met 70 pk sterke 1.1 benzine. Voor de ecoboost driecilinder met 100 paarden ben je net iets meer kwijt: 16.450 euro. Mag je van je ouders helemaal loos gaan op de Fiesta, dan kan je maximaal 24.650 sluiten op een Fiesta Titanium vijfdeurs met 125 pk sterke driecilinder onder de kap. Trouwens straf dat je op die hoogte uitvoering nog steeds zal moeten bijleggen voor elektrische ramen achter en automatische ruitenwisser voor.

Over de haag

Kijken we even naar zijn grootste rivaal, de Opel Corsa - want: de eerst twee maanden van 2017 al de best verkochte wagen in België -, dan zien we dat die kan schermen met een lagere instapprijs van 13.550 euro maar dat je eenmaal wat meer spul erop wil hebben het geheel vrij gelijk loopt. De strafste Corsa, de OPC-uitvoering, neemt trouwens 22.600 euro van je bankrekening. Hoeveel de Fiesta ST kost? Dat weten we spijtig genoeg nog niet. Al kan je soortgelijk getal verwachten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 13:02
afbeelding van Waxweazel

Toch wel duur voor een B-segmenter.
De vorige generatie C-segmenter begon ook rond deze prijzen.

Optimus 17:57
afbeelding van Optimus

En voor die 15k heb je dan wel de 1.1 benzine met 75! Boerenknollen onder de kap eh :)
Nog een sticker met "Rallye is not a crime" op de achteruit en ge kunt meetings gaan doen...

User4580 21:49
afbeelding van User4580

Waanheidszin omdat die goed verkoopt heeft in Engeland, deze nieuwe Fiesta is veel te duur, misschien wel een kans om een huidige generatie ST op te pikken?

Davy 16:11
afbeelding van Davy

@ Optimus, LoL!
Is inderdaad wel wat geld!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws