Na 100 jaar gaat Harrods terug elektrisch met Nissan e-NV200

nissan-harrods

Londense luxewinkel Harrods nam in 1919 elektrische bestelbussen van het Amerikaanse Walker in dienst. Nu, net geen honderd jaar later doet het warenhuis dit opnieuw met de Nissan e-NV200. Veranderen tijden dan toch niet?

Harrods, hét Londense warenhuis voor luxe-artikelen draait al mee sinds 1834, waardoor het verschillende trends heeft zien opkomen. De automobiel is daar geen uitzondering op. Want om indruk te maken op haar klanten nam het warenhuis in 1919 elektrische bestelbussen in dienst. Al snel groeide die vloot uit tot zestig exemplaren van het Amerikaanse Walker. Met de komst van de benzinemotoren stierf de elktrobus echter uit. Tot nu, want Harrods keer terug naar haar verleden door samen te werken met Nissan.

nissan-harrod

Die leveren namelijk de e-NV200 als elektrisch alternatief. Handig voor de leveringen binnen de Londense stad. Niets gaat uit de mode zelfs elektrische wagens niet...

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 13:43
afbeelding van Wim

Je hebt gelijk Alfred, de Walker Electric Trucks hadden een 3,5 pk sterke electromotor met een batterijrange van 50 miles(80km), de bestelwagens hadden een topsnelheid van 12 MPH(19km/u). De e-NV220 heeft 109 pk, kan in theorie 170km ver en heeft een top van 120 km/u.

Wim 16:29
afbeelding van Wim

Absoluut, je zou er in ieder geval mee opvallen :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws