Mercedes schakelt elektrificatie versnelling hoger

mercedes-eq

Tien compleet elektrische modellen tegen 2025? Mercedes vreest dat het daardoor de boot wat zal missen. Waardoor het die tien modellen al zal lanceren tegen 2022.

Of er dan toch nog iets positief valt te halen uit heel het Dieselgate-schandaal van Volkswagen? Jazeker, want automerken versnellen massaal hun EV-programma's, met de Volkswagen Groep voorop. Het maakt alvast dat ook andere merken hun verwachtingen bijschaven, in een sneltempo. Mercedes is daar geen uitzondering op, want plande het eerst nog tien elektrische modellen tegen uiterlijk 2025, dan sprak het tijdens haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering over een versnelling. niet 2025, wel 2022.

Het één en ander heeft er ook mee te maken dat Mercedes even uit het oog verloor dat het een resem aan gigantische SUV's, coupés en AMG-materiaal op de markt heeft gebracht. Goed voor het imago, minder goed voor de globale CO2-uitstoot van haar wagenpark. Dat moet jaar na jaar dalen om binnen de wettelijke normen te blijven en in 2016 zag het merk vooral klanten die grotere modellen (met een hogere CO2-uitstoot) kochten. Door de elektrificatie te versnellen hoopt Mercedes alvast haar CO2-uitstoot naar beneden te krijgen voor het zware boetes moet betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ziggy 13:34
afbeelding van Ziggy

5 jaar te laat maar soit

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws