Hyundai springt mee op EV-platformtrein

hyundai-ev-platform

Hyundai Motor heeft te kennen gegeven te werken aan een specifieke architectuur voor elektrische wagens dat gebruikt zal worden door modellen van Kia en Hyundai. Waardoor ook Hyundai op de EV-platformtrein stapt.

Volkswagen heeft het MEB-platform waarop elektrische wagen van VW, Audi, Skoda en Seat komen te staan, Mercedes werkt aan een soortgelijk platform voor haar EQ-modellen. Hyundai stapt nu ook mee op de trein en heeft te kennen gegeven te werken aan een modulair platform specifiek voor elektrische wagens. Dat zal ten vroegste volgend jaar klaar zijn waarna Hyundai en zustermerk Kia er verschillende carrosserieën rond kunnen boetseren.

Die EV's zullen in eerste instantie alvast beschikken over een range van meer dan 300 kilometer en - we citeren - meer competitief zijn dan z'n rivalen. Waarmee Hyundai hoogstwaarschijnlijk doelt op de prijs, net zoals de Ioniq nu al een prijspakker is. Voor we die modellen kunnen verwachten zullen Hyundai en Kia eerst nog een elektrische SUV uitrollen gebaseerd op een bestaand platform. Een Tucson en Sportage op elektrokracht, iemand?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ka Meel 22:46
afbeelding van Ka Meel

mooi, straks elektrische voertuigen aan een betaalbare prijs.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws