Rolls-Royce Wraith 'Inspired by British Music': voor muziekliefhebbers met geld

rolls-royce-wraith-britmusic_01

Wat is er Britser dan een Rolls-Royce? Een Rolls-Royce waar Britse muzieklegendes aan hebben meegewerkt tiens! De Wraith 'inspired by British Music' was geboren. Met dank aan onder andere The Kinks, The Who en Pink Floyd.

Negen unieke stuks zal Rolls-Royce bouwen van deze serie. Met de Wraith telkens als basis maar de focus negen keer op een andere befaamde Britse groep. Om de auto's te ontwikkelen strikte de Britse constructeur namen zoals Nick Mason (Pink Floyd), Francis Rossi (Status Quo), Roger Daltrey (The Who), Ray Davies (The Kinks) en Giles Martin (zoon van George Martin, producer van The Beatles).

rolls-royce-wraith-britmusic

Het project aftrappen doet Rolls met een Wraith die via de geruite motorkap en blauwe vogel-accenten knipoogt naar het album 'Tommy' uit 1969 van The Who dat het genre rockopera op de kaart zette. Als je trouwens denkt dat dit een snelle cash-in is voor de muziekgoden, dan zit je fout, want een groot deel van de opbrengst gaat naar goede doelen die de bekende koppen zelf mochten kiezen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws