Toyota Prius PHV is 'World Green Car 2017'

rijtest-toyota-prius-phv-2017_08

De concurrentie mag dan wel langs alle richtingen de kop op steken, eco-ridders Toyota blijven ongenaakbaar in de jaarlijkse eco-verkiezing. Namen ze vorig jaar nog die prijs naar huist met de Mirai, dan mogen ze het nu met de Prius plug-inhybride.

Erkenning voor de richting die ze al stevig twee decennia terug namen bij Toyota, deze World Green Car 2017-trofee. Al zal hij eveneens mooi staan naast die van 2016, want toen haalden ze de beker binnen met de Mirai. Deze keer echter het pronkstuk van het eco-gamma bij Toyota, want Prius PHV zorgde voor de overwinning. Een winst die de ook door ons goedgekeurde plugger heeft te danken aan een jury van 75 autojournalisten vanuit 23 landen.

Overtuigen deed de Prius plug-in door zijn innovatieve systemen zoals een zonnedaklaadsysteem dat niet enkel de actieradius vergroot maar ook de warmtepomp en batterij-oplaadsysteem van peut voorziet. Het maakt alvast dat de plug-inhybride kan schermen met een actieradius van 50 kilometer en dat koppelt aan een brandstofverbruik van 1l/ 100km en CO2-uitstoot van 22 g/km. Tja, als je zo'n cijfers kan voorleggen aan de jury...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws