Mitsubishi wordt 100: plaatst plug-intech in allereerste model

mitsu-100-years

Om de honderdste verjaardag van het Japanse merk te vieren zal de Amerikaanse tak van Mitsubishi het allereerste model, de Model A, uitrusten met de technologie van de Outlander PHEV. Oud ontmoet nieuw.

Jawel, in 1917 bracht Mitsubishi haar allereerste wagen uit, de Model A, waardoor het merk dit jaar honderd kaarsjes mag uitblazen. Een eeuwviering dat de Amerikaanse afdeling niet zomaar voorbij kon laten gaan. Waardoor het richting West Coast Customs trok (de originele rakkers van Pimp My Ride) met een idee. Een idee waarbij die Model A van 1917 de technologie aan boord zou krijgen van de Outlander PHEV uit 2017. Een huwelijk tussen oud en nieuw zeg maar.

Het zou alvast maken dat die Model A plots over een 2-liter benzine beschikt en een elektromotor met een gezamenlijk vermogen 203 pk en 300 Nm. Ter verduidelijking; toen de Model A van de band rolde lag er voorin een 2.8 liter viercilinder die ruwweg 35 pk wist neer te zetten. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat maar gaan er nu al prat op dat dit spannender is dan alle huidige modellen van Mitsubishi samen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Evo X 20:35
afbeelding van Evo X

'n Coupé bouwen ze momenteel niet meer nieuw, verder, noem iets op 4 wielen en ze verkopen het. Maar niet voor ons, niet meer voor Amerika en zelfs niet meer voor Australië. Enkel in hun thuismarkt kan je alles op 4 wielen kopen wat je kan bedenken. Van elektrische bestelwagen met of zonder kipbakje tot 'n bus. Het heeft ooit anders geweest qua invoeren van modellen en hun beslissing heeft hun volgens mij al ettelijke miljoenen euro's en klanten gekost.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws