Geen Cupra-behandeling voor Seat Ibiza

seat-ibiza-2017-tsi-5

Seat heeft geen plannen om een Ibiza Cupra te bouwen van de huidige generatie, waardoor maximaal 150 pk naar de voorwielen mag van de B-segmenter.

Serieus boenken met de stereo, uitstappen uit een getunede Seat Ibiza Cupra om dan het petje goed te zetten. Iedereen kent Kevin van om de hoek wel. De kans is echter groot dat Kevin gaat uitsterven. Nee, niet op die manier. De Seat Ibiza Cupra is diegene die van het straatbeeld gaat verdwijnen en het doet ons toch wel een beetje pijn. Iedereen heeft toch een soft-spot voor de kleine hete hatchbacks, niet?

seat-ibiza-2017-tsi

Schrappen

Volgens Seat is er wel vraag naar een leuke variant maar deze vraag is te exclusief om er op in te gaan. De Ibiza zal maximum 150 paardjes halen uit een 1.5 liter TSI en dat is genoeg pit volgens Seat voor een B-segment wagen die hoofdzakelijk in de stad rijdt. Er zijn nog andere opvallende veranderingen binnen het Ibiza-gamma namelijk het verdwijnen van de stationwagen en 3-deursversie. Het is niet alleen schrappen in de familie, zo komt er nog wel een CNG-versie tegen het einde van deze zomer bij.

seat-ibiza-2017-tsi

Cupra sterft niet volledig uit maar gaat bewaard worden voor de “hogerstaande” modellen zoals de Leon. Dus iets meer besparen op je verschillende Nike’s en dan lukt zo een Seat Leon Cupra wel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Waxweazel 08:36
afbeelding van Waxweazel

"Deze leuke variant is te exclusief om op de vraag in te gaan".
Vrij vertaald wil dit zeggen dat ze te weinig van verkopen om nog genoeg winst te maken. Of ook wel, de concurrentie heeft het beter voor elkaar want zij verkopen beter.

Dat komt ervan als je een kleiner onderdeel bent van een te groot bedrijf die persé concurrentie in eigen rangen wil.
Laat die onozele Polo GTI vallen en zet volledig in op een Cupra variant van de Ibiza. Seat was toch de sportieve afdeling van VAG ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws