Lotus wordt familie van Volvo

lotus-geely

Geely, het moederbedrijf van Volvo heeft zopas Lotus geadopteerd. Waardoor het Zweedse merk er een Brits broertje bij krijgt. Eveneens goed nieuws voor Lotus, dat meteen een stevige kapitaalinjectie zal krijgen.

Het hing al langer in de lucht, dat Lotus nieuw ouders zou krijgen. Want eigenaar Proton wou het sportwagenmerk maar al te graag van de hand doen. Die ouder is nu gevonden en is niet onverwachts Geely, het moederbedrijf van Volvo. Het Chinese bedrijf zal in juli 51 procent van de aandelen over nemen en daardoor in principe baas zijn over de Britse sportwagenbouwer.

Goed nieuws voor Lotus trouwens, want Geely belooft een kapitaalinjectie en een versnelde uitrol van nieuwe modellen en technologieën. Vooral die nieuwe modellen zijn belangrijk, want op dit moment houdt Lotus zich vooral bezig met haar eigenlijk al bejaarde modellen steeds lichter te maken. Goed voor de puristen, grote kopers zal je daar niet mee aantrekken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yeelen 12:03
afbeelding van Yeelen

Komt het dan eindelijk goed met Lotus? Geely-Volvo is alleszins wél een succesverhaal gebleken..

Davy 13:58
afbeelding van Davy

Hoezo Zweeds merk? Volvo is toch van Geely,Chinees dus?
Lotus dus ook in Chinese handen.

Yvesw 16:14
afbeelding van Yvesw

Dus jij vindt Lamborghini Duits dan?

Davy 19:01
afbeelding van Davy

Betreft uitzicht en dergelijke niet nee, is het dan in Duitse handen, dat wist ik niet?
Als je kijkt bij Opel, dat nu in handen is van het Franse PSA, gaan ze bij de nieuwe Opel Corsa Franse onderstellen en motors gebruiken, las ik hier, dat weet men dus nú al, waarom zou Volvo dan geen Chinese invloeden gebruiken?
Met zoveel inwoners en kennis, want het fabeltje hier in het kleine EU dat China achterstaat klopt niet echt, zou men hun stempel niet laten gelden?
Ik heb het destijds meegemaakt bij Toyota, die Franse invloeden, Je vond dat onder andere terug in lak, motor, aandrijflijn,...
Niets tegen Frans hoor, daar niet van, als ik Frans wil dan koop ik wel Frans, geen wannabe.. Dat vastklampen aan dit is Frans of dit is Duits, of dit is Italiaans, het is toch allemaal overroepen deze tijd, er word zoveel uitgewisseld, wat is nog echt?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws