Dit is de nieuwe Saab 9-3!

nevs-9-3x-saab-2017_01

De nieuwe generatie Saab 9-3 is eindelijk een feit. Alleen zal die voortaan leven onder de NEVS-vlag, volledig elektrisch zijn en enkel in China worden verkocht. En jawel, er komt ook een stationvariant.

Het is ondertussen al weer vijf jaar geleden dat National Electric Vehicle Sweden - NEVS dus - de rechten over Saab verkreeg na de teloorgang onder Spykervlag. Sindsdien bleef het buiten wat habbekratsnieuws links en rechts stil. Tot nu, want de Chinese investeerder is klaar met een nieuwe generatie 9-3. Die mag zijn naam behouden maar zal door dwaze legale redenen niet mogen verkocht worden met een Saab-badge op de motorkap. En dusdanig ook niet op de kofferklep.

nevs-9-3x-saab-2017

Nu goed, die 9-3 dus, zowel als sedan en als stationwagen 9-3X. Twee modellen die nog duchtig wat Saabgenen tonen maar er een futuristisch sausje over strooien. Dat sausje valt deels te verklaren omdat het duo onderhuids een volledig elektrische architectuur gebruikt. Dat die deels gebaseerd is op de PHOENIX-architectuur die Saab nog net ontwikkelde voor het bankroet ging, dat is niet geweten.

nevs-9-3x-saab-2017

Waar NEVS wel over praat is een range van zo'n 300 kilometer uit de batterijen, een WIFI hotspot, draadloze updates en een luchtfilter die 99 procent van de schadelijke stoffen uit de lucht weet te halen. Niet onbelangrijk in China natuurlijk. Daarenboven zou de revival van Saab populair zijn in China, want NEVS pocht met 150.000 pre-orders. Lancering voor het duo staat volgend jaar gepland.

nevs-9-3x-saab-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws