Kia Stonic mag er zijn

kia-stonic-teaser-2017_01

Ziet het er naar uit dat Huyndai de kaart van polarisatie trekt voor haar B-segment SUV, dan gaat broertje Kia voor sportiviteit. Althans, dat stralen de eerste plaagplaatjes van de Stonic uit.

Heb je Hyundai Tucson en broertje Kia Sportage, dan heb je binnenkort ook Hyundai Kona en broer Stonic, de kleinere SUV's van beide merken zeg maar. Rakkers die het op moeten nemen tegen de Renault Captur en co. De Kona werd eerder al naakt gekiekt, vandaag krijgen we plaagplaatjes van de Stonic te zien.

Jep, Stonic, dat wordt de naam van Kia's B-segment SUV. Een mix tussen 'Speedy' en 'Tonic', geen grap. Twee woorden die moeten aantonen dat het hogere model agiel en fris op het netvlies moet vallen. Tja, marketingjongens, je kent ze wel. De drie sketches die we mee krijgen tonen alvast een gespierde crossover. Ga er echter maar van uit dat het uiteindelijke productiemodel wat van z'n spiermassa zal verliezen. Want dubbele uitlaten en 32-duims velgen, die moet je niet meteen verwachten op een B-segmenter.

kia-stonic-teaser-2017

De interieurschets laat alvast zien dat de Stonic veel trekjes van de Rio over zal nemen. Minder zichtbaar maar waarschijnlijk ook overgenomen zullen de motoren zijn. Denk dan aan 1-liter driecilinders en een 1.4 benzine met 140 pk die we nu ook gebruiken in onze duurstest Hyundai i30. Later dit jaar zal de Stonic de verkoop in gaan, waardoor een onthulling op Frankfurt voor zich spreekt.

kia-stonic-teaser-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Frans Brood 00:10
afbeelding van Frans Brood

Beetje vreemde naam, bedoelen ze misschien Kia's Tonic?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws