Ford ontwikkelt systeem dat prioritaire voertuigen lokaliseert

ford-alarm-brandweer

Begin je ook altijd als een malle rond te kijken wanneer je tijdens het rijden een sirene hoort? Ford heeft een systeem ontwikkeld dat ambulance, brandweerwagen of politiewagen lokaliseert en je visueel helpt. Waarom bestaat dit al niet langer?

We hebben het allemaal al wel eens voor gehad; op een druk kruispunt aan het rode licht staan met een vrachtwagen rechts van je en een hoogpotige SUV links van je wanneer je plots een sirene hoort. De zichtbaarheid maakt het echter onmogelijk om de bron te lokaliseren en als het licht dan ook nog eens op groen springt, dan begint je nerveuze oversteek.

Een scenario dat Ford een halt toe wilt roepen, dankzij een ingenieus systeem dat de lokalisatie kan bepalen van het prioritair voertuig (brandweerwagen, ambulance, politiewagen, etc) en het visueel toont op het dashboard van waar het voertuig zal komen. Meer nog, het systeem laat toe om het voertuig te pinnen nog voor je de sirene hoort. Waardoor je bijvoorbeeld tijdig plaats kan ruimen en niet als een malle de gracht in moet vliegen.

Het nadeel? Het systeem baseert zich op een draadloos signaal dat de prioritaire voertuigen uitzenden en dan wordt opgepikt door de wagen. Waardoor Ford niet enkel de tech in haar wagens zal moeten installeren maar alle prioritaire voertuigen op de openbare weg moeten worden aangepast. Al zit hier potentieel in, zeker en vast.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws