Jaguar plot XJR met SVR-kracht (575 pk)

jaguar-xjr-575-svr

Jaguar XJR SVR mag dan wel voor geen meter bekken, met 575 pk aan de tap ben je die mengelmoes van letters snel vergeten. De Britten plotten een potentere XJ en daar kan je moeilijk tegen zijn.

Een kranig oudje aan het worden, de Jaguar XJ, want al in 2009 zag hij het levenslicht. Daardoor kan hij op technologisch vlak al lang geen vuist meer maken tegen BMW 7 Reeks en co. Hoe je zoiets oplost? Met pk's, scheuten pk's. Op z'n Jaguars zeg maar, want het merk lijkt van alles een SVR-variant te maken.

De XJ zal geen uitzondering zijn, want tijdens het Goodwood Festival of Speed stuurden ze een ingepakte XJ over het circuit. Daarop stond de hashtag '#XJR' te lezen op de flank en de cijfers '575' op de motorkap. Waardoor het niet ondenkbaar is dat de 5-liter V8 met supercharger vanuit de F-Type SVR ook richting XJ zal gaan. Dat ze voor de XJR SVR-naam zullen gaan is nog niet duidelijk. Net zoals de lanceringsdatum nog een geheim is.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 23:28
afbeelding van Techno Patat

Ik heb de indruk dat er daar een of ander stagaire de orderformulieren voor de supercharged V8 verkeerd heedt ingevuld! Ipv 10.000,00 heeft die snotneus 100.000,0 ingevuld :D. En nu liggen ze daar met een koerke VOL Supercharged V8's dus moeten ze die maar eens in ELK MODEL DAT ER RONDLOOPT BIJ JAGUAR gaan proppen...

Yvesw 13:34
afbeelding van Yvesw

Beter zo dan dat er een stagiair een miljoentje driecilinders in uitverkoop op de kop had getikt... ;-)

Techno Patat 23:31
afbeelding van Techno Patat

Hoja da vind ik niet. De XJ is een auto die speelt in een klasse waar hooliganisme niet echt past. Eerder technologie en vernuft.

En dan gaan ze dit doen, iedereen gaat zeggen: heerlijk blok dat heerlijk klinkt en je kan dit en dat ermee doen. Maaaaar, helaas wel in een auto die verjaard is en waar het eigenlijk amper in past. En dat is een vlek op een imago vind ik toch.
Dan liever de kleine hooligans, met veel plezier zelfs kleine hooligens! en de grote schepen laten lopen zoals ze lopen :-)

jre 16:48
afbeelding van jre

Gelukkig kunnen ze er ook nog kwijt in die Range Rovers die in het Dubai verkocht worden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws