Officieel: Ford Tourneo Custom (2017)

ford_tourneo-custom_2017

Juich, vaders en moeders van samengestelde gezinnen, want Ford heeft een nieuwe generatie Tourneo Custom boven de doopvont gehouden. Met nog steeds plek voor negen en voortaan technologie die niet misstaat in een Mondeo.

Een hoogdag voor busjesfans.be - moest die site bestaan -, want Ford heeft het doek gehaald van haar nieuwe Tourneo Custom. Een busje dat vooral het goede weer moet gaan maken bij taxibedrijven en grote gezinnen. Dat weten ze bij Blauwe Ovaal ook maar al te goed, waardoor ze niet al te zwaar foefelden met de dimensies van de 'nieuwe'. Wel kon er hedendaagse grille- en bumperwerk vanaf en het moet gezegd; het misstaat deze Tourneo niet.

ford_tourneo-custom_2017

Met de Mercedes V-Klasse en consorten in het achterhoofd moet je natuurlijk ook binnenin uit kunnen pakken om nog klanten te overtuigen. Het is dan ook geen verrassing dat de upgrade daar het sterkst te bespeuren valt. Met een compleet nieuw dashboard dat 'busjesgehalte' inwissel voor 'personenwagenlook', dankzij een fraai zwevend schermpje dat zo uit de nieuwe Fiesta komt. Daarnaast een setje van zes individuele stoelen achteraan die je ook nog eens kan omdraaien naar believen. Zes USB-poorten moeten dan weer zorgen dat passagiers niet zonder peut komen te zitten op hun smartphones.

ford_tourneo-custom_2017

Sync je mee?

Op technologisch vlak tekent Fords nieuwste infotainmentsysteem SYNC 3 present. Aanvullend daarop kan je een rits veiligheidsnufjes krijgen op de Tourneo Custom zoals een dodehoekassistent, intelligente snelheidsbegrenzer en Cross Traffic Alert. Een automatische noodrem, rijstrookassistent en zijwindstabilisatie kon je al op het vorige model krijgen.

ford_tourneo-custom_2017

Voorin de 2-liter EcoBlue turbodiesel van Ford met vermogens tussen de 105 en 170 pk. Een zestrapsautomaat moet het feestje helemaal af maken. Begin 2018 bij de dealer, deze Tourneo Custom.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws