Mercedes roept dik 3 miljoen diesel terug

mercedes-recall-diesel

Mercedes heeft een vrijwillige terugroepactie de wereld ingestuurd voor maar liefst 3 miljoen van haar wagens uitgerust met een dieselmotor. Volgens het merk met de ster om haar al bestaande dieselmotoren naar een hoger niveau te tillen van uitstootzuinigheid.

Noem het vooral een preventieve maatregel om zichzelf uit de vuurlinie van dieselgatevechters te zetten. Zo zegt Mercedes dat er in principe niets mis is met haar dieselmotoren maar het wel gratis een software-update wil uitvoeren die haar Euro 5- en Euro 6-motoren nog verder zal optimaliseren op het vlak van uitstoot. Om klanten verder gerust te stellen en een inrijverbod in Duitse steden te temperen.

Meer dan drie miljoen wagens heeft het daarvoor op de planning gezet, al moet je niet verplicht langs de Mercedesdealer gaan uiteraard. Een proactieve maatregel die Mercedes zo'n 220 miljoen euro zal kosten. Wat nog altijd stukken goedkoper is dan miljarden betalen aan schadeclaims natuurlijk. Nog eens ter verduidelijking; Mercedes ontkent dat er iets mis is met haar motoren, het wilt klanten gewoon gerust stellen. Te interpreteren zoals je wil natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws