Mercedes-AMG en MV Agusta splitsen wegen

mv-agusta-merc

De AMG-afdeling van Mercedes heeft haar aandelen van motorenfabrikant MV Agusta verkocht. Naar alle waarschijnlijkheid door een wat magere samenwerking.

In 2014 kondigde Mercedes-AMG met grote trom aan haar wederhelft op twee wielen te hebben gevonden. Een mooie verwoording om te zeggen dat het zich voor 25% van de aandelen had ingekocht in het Italiaans MV Agusta. Enkele speciale modelletjes werden samen ontwikkeld en motoren van het merk kwamen bij sommige AMG-dealers te staan. En dat... dat was het zowat. Waardoor drie jaar later de liefde wat afgezwakt lijkt. Want laat ons eerlijk zijn, echt gebruik hebben beide merken nooit gemaakt van de samenwerking.

Daarom dat Mercedes-AMG haar aandelen heeft verkocht aan ComSar, een investeringsgroep van een Russische olie- en gas-tycoon. Of ze daar een aardige duit aan over houden, aan die transactie, wordt niet gezegd. Al draaide het Italiaanse bedrijf geen al te groene cijfers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
GLENN 11:00
afbeelding van GLENN

Zo'n goede cijfers zal MV toch niet draaien aangezien ze recent het faillissement hadden aangevraagd (met doorstart) en vorig jaar bijna de helft van hun personeel moesten buitengooien. Dus geen prijsbeest dat italiaans merk.

//EDIT: aangepast, bedankt! ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws