Batterij is leeg voor elektrische Mercedes-Benz B-Klasse

mercedes_b_elektrisch_2

Volledig tegen de stroom in, de elektrische stroom, gaat Mercedes zijn elektrische B-Klasse schrappen van de keuzelijst en dat heeft een goede reden.

Rob Moran, één van de grote jongens bij Mercedes Amerika, heeft tijdens een interview met Automotive News verkondigd dat de elektrische B-Klasse uit de schabben gaat verdwijnen. Reden: gewoonweg niet geliefd door het publiek. In z'n levensjaren, toch al geboren in december 2013, heeft deze B nooit de grote groep weten te overtuigen om er ééntje aan te schaffen en laat dit toch wel een goede reden zijn om de productie ervan te stoppen.

mercedes-b

Er is nog een onderliggende reden ook en deze is dat Mercedes de faciliteit waar de elektrische B-Klasse wordt geproduceerd nodig heeft om de immens populaire A-Klasse te gaan produceren. Dus de arbeiders in Rastatt, Duitsland wisselen een duffe B in voor een hippe A. Dit gezegd zijnde is dit niet het einde van de elektrische tocht van Mercedes aangezien ze plannen hebben om tegen 2025 maar liefst 10 elektrische wagens in de showroom te hebben staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws