Oliver Stefani moet Skoda 'emotievol' gaan maken

2017-08-02-oliver-stefani

Simply Clever? Tegenwoordig simply niet enough meer vreest Skoda. Waardoor Oliver Stefani binnen de Volkswagen Groep mag opschuiven tot designhoofd bij het merk. Zijn taak? Skoda emotievol en klaar voor de toekomst maken. Je weet wel, datgene waarvoor VAG Seat in haar portfolio heeft.

De evolutie was al langer aan de gang bij Skoda, het wegrijden van auto's waarbij gebruiksgemak primeert. Tegenwoordig hoeft het niet enkel praktisch te zijn, het mag er ook fraai uit zien. Denk maar aan de nieuwe Superb. Toch kan het nog een stapje verder volgens het Tsjechische merk, waardoor Oliver Stefani aan het roer komt te staan van de designafdeling.

Oliver wie?

Oliver Stefani, een man die al sinds 2002 binnen de Volkswagen Groep zat en zich ook vooral bezig hield met gerief van Volkswagen zelf. Zo hielp hij mee aan de UP!, Tiguan en nieuwe Golf. Belangrijker misschien is dat hij ook meepende aan de I.D.-familie van Volkswagen. Je weet wel, de elektrische wagens van de nabije toekomst. Belangrijk omdat Skoda de 53-jarige man niet zo maar binnen haalt. Oliver zal instaan voor het ontwikkelen van een familie 'waarin digitalisering en elektrificatie centraal staan.' De Skoda-afgeleiden van de I.D.-familie zeg maar. Daarbij mag ook het design meer emotie krijgen. Een leuze die vroeger verwant stond met Seat. Al mikt dat merk tegenwoordig op de jeugd via connectiviteit.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws