Baojun E100, elektrische minion

baojun_e100

Hier afgebeeld in het appelblauw-zeegroen maar ongetwijfeld ook te verkrijgen in het geel op de Chinese markt. De kleinste elektrische productiewagen op de wereld, dat moet wel deze Minion zijn. Sorry, E100.

Het is alleszins geen exacte kopie zoals we in het verleden al naar voor hebben zien komen bij de Chinezen, denk maar even aan die wannabe Porsche Macan, toch heeft dit inspirerend wagentje wel wat trekken van de smart fortwo en Toyota IQ. Boajun is ontstaan uit een joint-venture tussen General Motors en SAIC Motors om zo een zeer goedkoop submerk te creëren. Boajun heeft nu naast de 510 en 730 een derde model in de aanbieding en deze is dan ook nog volledig elektrisch.

baojun-e100

De E100 beschikt over een volle 39 elektrische paarden en ook nog 110 Nm koppel en moet met één enkele oplaadbeurt wel 155 kilometer ver geraken. Dat betekent dat je maar 39 keer je wagen volledig moet laten opladen om langs de Chinese muur te rijden. De grootte van de kleine Chinees is nog een raadsel maar de lengte van de wielbasis is reeds vrijgegeven, 160 centimeter lang, en dat is ruim 20 cm kleiner dan de smart fortwo.

baojun-e100

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws