Officieel: Acura RLX facelift wint 'WTF-snoet' van de dag (2017)

acura-rlx-2018-facelift_01

Kikkerdril in de koplampen, dat is een nieuwe. De opgefriste '2018'-versie van de Acura RLX sedan draagt ze met trots. Of het echter op iets trekt...

Acura, het Amerikaanse broertje van Honda. Waardoor het je niet zal verbazen dat ze ook daar niet vies zijn van polariserende carrosserielijnen. Het is te zeggen, ten opzichte van pakweg een Honda Civic is deze opgefriste RLX subtiel vormgegeven. Alleen, wat is er aan de hand met die koplampen? Neem nu de Alfa 159 of recenter, de Bugatti Chiron. Die geraakten heus weg met een groep van kleine ronde clusters die dienst doen als koplamp. Maar tien van die clusters per lamp én dan nog eens een veeg dagrijverlichting? Das best zwaar op de maag, zo op de laatste ochtend van de werkweek.

acura-rlx-2018-facelift

Toegegeven, het geeft de RLX wel een subtiele aanblik. En ook toegegeven; de rest van de sedan ziet er best aardig uit. Met wat invloeden van BMW en Lexus. Het interieur, daar zouden we dan weer niet meteen voor emigreren naar de VS. De instapmotor, dat is een 3.5-liter V6 met 310 pk die via een 10-traps automaat de kracht naar de voorwielen stuurt. Een hybridevariant met vierwielaandrijving weet 377 pk naar te zetten.

acura-rlx-2018-facelift

Trouwens een belangrijke facelift voor Acura, want vorig jaar verkocht het merk amper 1.500 exemplaren van de RLX in heel de VS.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws