FCA en BMW slaan handen in elkaar voor autonome toekomst

autonoom-rijden

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) voegt zich toe aan het groepje BMW, Intel en Mobileye bij de ontwikkeling van een autonoom platform. FCA is daarbij de eerste constructeur die samen gaat werken met BMW aan een gestandaardiseerde vorm van autonoom rijden.

Iets meer dan een jaar geleden kondigden de drie reuzen BMW, Intel en Mobileye aan te werken aan een gestandaardiseerd platform dat autonoom rijden mogelijk moet maken. Of in mensentaal: zorgen dat de code zo op punt is dat de autonome wagen in alle omstandigheden zijn plan kan trekken. Fiat Chrysler Automobiles heeft nu een herenakkoord getekend om deel uit te gaan maken van dat groepje. Waardoor het samen met BMW en de anderen zal werken aan de technologie.

Een belangrijke stap, want met FCA heeft krijgt de ontwikkeling weer een gezonde dosis schaalvoordeel waardoor niet enkel het proces kan versneld worden maar ook de prijs naar beneden kan. En stiekem, stiekem hoopt BMW dat nu nog meer automerken gaan volgen. Waardoor BMW kan zeggen dat het aan de basis lag van de gestandaardiseerde code voor autonome wagens.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws