Officieel: Volkswagen Golf Sportsvan facelift (2017)

volkswagen-golf-sportsvan-facelift_01

Met het autosalon van Frankfurt nog maar enkele steenworpen van ons af heeft Volkswagen besloten een opgeboetste versie van de Sportsvan met ons te delen. Die krijgt, niet geheel onverwachts, de updates van de reguliere Golf facelift onder op en in de kap.

De Golf+ is al even niet meer, want sinds de nieuwe generatie Golf gaat 'ie door het leven als Sportsvan. Die meest praktische uitvoering van de Golf (ook al heb je de Variant en de Touran) krijgt nu een facelift van Volkswagen. Waarbij vooral de componenten van de Golf over worden genomen. Zo kijken we naar nieuw bumperwerk rondom, led-koplampen (optie) en led-achterlichten (standaard). Nieuwe lakkleuren en velgen moeten het optisch plaatje af maken. Typisch Volkswagen zeg maar.

volkswagen-golf-sportsvan-facelift_01

Tech-update

Dat typische wil ook zeggen dat de Sportsvan een stevige injectie technologie krijgt. Met als het meest in het oog springende element het 9.2-duims grote infotainmentscherm dat te bedienen valt met gebaren. Achter dat scherm kom je via de nodige elektrische kabels uit bij de belangrijke nieuwigheden. Genre voetgangersdetectie, file-assistent tot 60 km/u, trailer assist en een noodassistent (bij een ongeval).

volkswagen-golf-sportsvan-facelift_01

Tenslotte maakt Volkswagen gewag van drie hoogtechnologische benzinemotoren en twee efficiënte dieseltorretjes. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Volkswagen het hier over de de nieuwe 1.5 TSI die de 1.4 mag vervangen. Met 130 en 150 pk. Daaronder een 1.0 TSI met 110 pk en je hebt de motorenlijst van de Golf goed afgelezen. Dit najaar rijdt de Golf Sportsvan richting de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws