6 op 7 automobilisten kennen hun verkeersregels onvoldoende

vraag-rijbewijs

Uit een VAB-test op 12.170 automobilisten is gebleken dat maar 14 procent van de bestuurders hun verkeersregels voldoende onder de rechtervoet hebben.

Met dit onderzoek kunnen we meteen twee veronderstellingen de wereld uit helpen. Het zijn niet alleen de jonge kerels of de ouwe venten die hun regels niet kennen. De algemene kennis is over alle leeftijdsgroepen ondermaats. VAB kwam ook al met twee oplossingen voor het probleem. De eerste is een betere opvolging van de bestuurders door de kennis van de verkeersregels regelmatig op te frissen en de tweede is waarschijnlijk nog belangrijker: maak de regels terug simpeler.

De Oplossing

Opfrissing van de verkeersregels zou in eerste instantie zich vooral focussen op ouders die de kinderen willen leren autorijden. Vanaf 1 oktober word het verplicht voor vrije begeleiders om een opleiding te krijgen die drie uur in beslag neemt en 20 euro kost. VAB pleit ook voor gemakkelijkere verkeersregels en verwijst ook naar verschillende pijnpunten waar automobilisten met de handen in het haar zitten. Zoals bijvoorbeeld de verschillende snelheden buiten de bebouwde kom in Vlaanderen en Wallonië of het verschil tussen een oversteekplaats voor fietsers met en zonder fietspad met aangegeven verkeersborden.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 3 reacties

Tags

vab

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Quin 12:01
afbeelding van Quin

Was die VAB-test gelijkaardig aan het theoretisch rij-examen? Want dan ben ik vrij zeker dat ik ook geflest zou zijn :D

Lelievre Kenny 12:31
afbeelding van Lelievre Kenny

Ja was inderdaad gelijkaardig. Snappen wie nog snappen kan

Jelledr 20:20
afbeelding van Jelledr

Straks iedereen nog om de 5 jaar rijbekwaamheid volgen?!? Geldgeklop! Ik leg mijn examen terug af op 18-10. Granturismo sport komt dan eindelijk uit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws