Apple Car-ingenieurs verkassen naar Zoox

zoox-autonoom_01

'Als Apple dan toch geen autonome wagen op de markt wil brengen, dan doen we het wel ergens anders.' Dat moet zowat de beweegreden van 17 ingenieurs bij het Apple Car-programma zijn die verkasten naar Zoox. Jawel, Zoox, dat wordt de nieuwe start-up die een autonome wagen tot realiteit wil maken. Met alvast knappe koppen in het team.

Dat Project Titan - lees: Apple's auto-afdeling - niet enkel in de koelkast is geduwd maar ook achter de kipfilet die er al drie jaar in ligt is geschoven wordt stilaan duidelijk. Niet enkel gaf Apple CEO Tim Cook eerder dit jaar al te kennen dat het afstapt van het idee en enkel nog de technologie wil gaan verkopen aan andere constructeurs, de leegloop bij Titan is ook opvallend. Laatste in lijn; maar liefst 17 ingenieurs die met één - niet autonoom - busje vertrekken richting Zoox, een start-up uit Californië die wil doen waar Apple niet in slaagde; een autonome wagen creëren.

De ingenieurs zijn een bont mengelmoesje van zowel technische- als software-helden. Vaak vertrokken van bekende constructeurs om mee te werken aan Project Titan. Dat titanenproject lijkt nu stilaan te verschuiven naar Zoox. Dat bedrijf trok eerder al de hoge pief van de National Highway Traffic Safety Administration, Mark Rosekind, aan als hoofd van veiligheidsinnovatie en Corrado Lanzone (ex-Ferrari) als hoofd van productie. Of er daadwerkelijk ooit een wagen zelf van de band zal rollen bij Zoox, daar zijn we nogal twijfelachtig over. Al wist het bedrijf maar liefst 250 miljoen dollar aan investeringsgeld aan te trekken vorig jaar, zonder ook maar één printplaat aan een wiel te koppelen. De magie van economie...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws