Officieel: Ford Transit PHEV

ford_transit_plug-in_hybride

PHEV ofwel plug-in hybrid electric vehicle is Ford z’n belofte aan de aarde om bedrijfsvoertuigen groener te maken.

De eerste 20 van een hopelijk groeiende ecologische fleet-markt worden eind 2017 losgelaten op het stadscentrum van Londen voor een 12 maand durend leasecontract. 13 bedrijven nemen de proef op de som en gaan de Ford Transit Plug-in Hybride aan de tand voelen en geven na dat jaar hun bedenkingen en tips om zo de Transit, die op de markt van de bedrijfsvoertuigen een absolute topper is, nog beter te maken. Londen zou met deze aanpassing een mooiere plek op aarde kunnen worden aangezien er meer dan 7.000 bedrijfsvoertuigen per uur in de spits door Londen toeren, natuurlijk niet allemaal Ford Transits.

ford-transit-plug-in-hybride

Aandrijving

De Ford Transit Plug-in Hybride zal beschikken over een 1.0-liter EcoBoost motor om zo een goed bruikbaar bereik te creëren. Puur op elektrische motor en batterijen geraakt de Ford Transit Plug-in Hybride 50 kilometer ver, dus een benzinehulpje is zeker en vast nodig. Gecombineerd is het bereik ruim 500 km wat al een veel beter cijfer is zeker voor de werkende mens dat met deze wagens ettelijke kilometers per dag vreet. Ook niet onbelangrijk is dat Ford verzekerd dat de opslagcapaciteit van de Transit niet, of bijna niet, gaat lijden onder zijn hybride-kuur.

Sterker nog is dat Ford tegen eind 2018 volledige elektrische Transit-busjes wil uitbrengen en voor dit plan slaan ze de handen in elkaar met de Deutsche Post DHL Group die graag 2.500 e-vans op de baan willen zien.

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws