Kia stelt Belg Pierre Leclercq aan als head of Styling

pierre-leclerq-kia2

De Zuid-Koreanen hebben het gemunt op Europees talent, in de goede zin van het woord. Na Albert Biermann, Peter Schreyer en Luc Donckerwolke verkast er nog een Belg naar Hyundai/Kia. Pierre Leclercq zal er aan het roer gaan staan van de designafdeling van Kia.

Een Duitse ex-BMW M-baas aan het roer van de rijdynamiek, Peter Schreyer - een icoon - als designer en ook Belg Luc Donckerwolke in het designkantoor; bij Hyundai/Kia zijn ze systematisch Europees talent aan het sprokkelen. Daar mag nu nog een naam bij, want Peter Schreyer is aan het uitbollen bij Kia, waardoor Luikenaar Pierre Leclercq aangesteld wordt als hoofddesigner bij het merk. Leclercq was in een vorig leven verantwoordelijk voor de Ford Street'Ka, derrière van de Mini Countryman en de eerste generatei BMW X6 en tweede generatie BMW X5. Daarna verkaste hij naar het Chinese Great Wall om er SUV's te gaan ontwikkelen.

Niet toevallig krijgt hij bij Kia zowat dezelfde taak opgelegd; een reeks competitieve SUV's ontwikkelen voor de Chinese markt. En o ja, om het even in perspectief te brengen; Zowel Kia als Hyundai hebben hierdoor een Belg aan het hoofd van de designafdeling. Luc Donckerwolke bij Hyundai en Pierre Leclercq bij Kia. Toch iets om fier op te zijn, niet?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Fritz Todt 22:58
afbeelding van Fritz Todt

Hyundai, Kia, Genesis,... de wagens van de Hyundai group worden steeds mooier en beter.

Thomas Burkle 23:05
afbeelding van Thomas Burkle

Jullie vergeten Ex-BMW Designer Thomas Burkle!! Alle mooie Hyundai's zijn van zijn hand: vorige i30, Tucson,... en tot voor 2005 bij BMW (toen ze nog mooie modellen hadden)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws