Nieuwe MG6 is lekker... voor de Chinese markt

mg-mg6-2017_01

Hoewel in 2005 het doek over Morris Garages ging in West-Europa werd MG al snel over genomen door de Chinezen. Daardoor bleven er wagens verkocht worden in China en het Verenigd Koninkrijk maar de nieuwe MG6, die zal het Chinese vasteland niet verlaten.

Nooit echt uit productie geweest, de MG6. Want zo werd er in 2011 nog een nieuwe generatie gelanceerd. Met onderdelen van de oude Rover 75 en nieuwe Chinese invloeden. De nieuwe generatie die MG nu produceert, die mag breken met het verleden. Al is het nadeel meteen dat Engelse klanten niet meer mogen dromen van het vlaggenschip van MG, want de MG6 zal enkel nog verkocht worden in China.

mg-mg6-2017

De sedan zelf komt best stoer voor de dag en met z'n afmetingen van 4,7 meter lengte en 1.85 meter breedte mag je 'm zien als een niet verkrijgbare concurrent voor de BMW 3 Reeks en consorten. Voorin een 1.5-liter turbobenzine van 170 pk. Binnenin een strak interieur desgewenst in het pornorood. Spijtig dat 'ie niet naar onze contreien komt?

mg-mg6-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
vdsmichiel 20:21
afbeelding van vdsmichiel

Lijkt visueel een photoshop-mesh-up van Renault + Jaguar + Mazda vooraan en Mercedes achteraan. Interieur lijkt ook op een kruising tussen Mazda en Renault.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws