Autofans was aanwezig op The Reveal van BMW Belux

bmw-i8-front-lights

Om hier de drie pillaren van de toekomst voor BMW te bekijken. Autonoom rijden, elektrisch en rijplezier.

De hallen van BMW Belux zijn voor de gelegenheid volledig omgetoverd tot een setting waar de pers en een gelimiteerd aantal klanten van de BMW-concessiehouders werden uitgenodigd om de toekomst van BMW aan de lijven te ondervinden. Het event zal in 10 dagen 6.000 mensen de kans geven om in 4D de wagens te leren kennen en te genieten van de altijd aanwezige randanimatie.

Welcome-Goeiedag-Bienvenue

Aangekomen in Bornem met de eigen Duitser - een Audi TTS in het hol van de leeuw - worden we naar de grote zaal geleid maar niet alvorens onze smartphones veilig werden opgeborgen in een hoesje zodat er geen foto’s tijdens de show genomen konden worden. Daar hebben we begrip voor aangezien er 2 avant-premières worden getoond. Na een hapje en een drankje te hebben verorberd is het tijd om ons te begeven naar de arena.

bmw-group-bornem

Prikkels

De show is een combinatie van een overload aan informatie, unieke modellen en tussentijdse animaties om het algemeen gevoel te versterken. Livemuziek, dans, trial bikes en calisthenics vormen allemaal deel van een indrukwekkende show.

Nieuws

The Reveal, waar we op voorhand niet wisten wat er werd voorgeschoteld ging, heeft ons niet op onze honger laten zitten. Voor het eerst werd de Stealth Edition voorgesteld aan het publiek, een speciale reeks die enkel verkrijgbaar is op de BMW 5, 6 en 7 Reeks. De modellen krijgen een mat grijs of zwarte kleur, Frozen in BMW-termen.

bmw-m5-first-edition

De Stealth Edition geeft een sterk en zelfverzekerd uiterlijk maar toen de M-modellen op het toneel verschenen werd het eerder "Stealth-wat"? We zijn getrakteerd op de 2017 BMW M2, de BMW M4 CS, de BMW M3 Telesto, BMW X5 M Black Fire Edition en de allernieuwste BMW M5 First Edition. Beginnende bij de kleinste van de familie, de BMW M2 die mag beschikken over 370 paarden en een gefacelift uiterlijk dat je het best herkend aan zijn aangepaste koplampen.

bmw-m4-cs

Daarna kwam de M4 CS op het podium in San Marino Blue Metallic. Veel lichtgewichte carbon onderdelen zowel voor binnen als buiten. Opvallend was het ontbreken van de deurgrepen aan de binnenkant, die zijn vervangen door stoffen handgrepen. Less is more zullen we dan maar denken. Daarnaast stond de BMW M3 Telesto die uitsluitend voor de Belgische en Luxemburgse markt is samengesteld en waarvan er maar 20 "geproduceerd" worden.

bmw-x5-m-en-x6-m-black-fire-edition

Nog zeldzamer is de BMW X5 M Black Fire Edition die aan de overkant van de zaal stond. Als laatste op de stand was de nieuwe BMW M5 First Edition die in het Frozen(mat) Dark Red stond te pronken. Combineer dat met het zwart schoeisel en van een wolf in schaapskleren concept schiet niets meer over. Wel beschikt hij nog steeds over meer dan genoeg pk geweld, 600 pk om precies te zijn, die in het eerst van de M5-geschiedenis zijn kracht naar de vier wielen stuurt.

Elektrisch

Daarna was het tijd voor de Belgische première van de BMW i3s. Al moest je een getraind oog hebben om deze in zijn zwarte kleur te kunnen onderscheiden van de normale i3. Naast de nieuwe i3s kregen we ook die andere aparte "i" voorgeschoteld.

bmw-i3

Die aparte i is de i8 Myth Edition waarvan er 5 zijn geproduceerd in verschillende kleuren om zo de klant een unieke one-off te kunnen bieden. Avusblue, British Racing Green, Carbonschwarz en Frozen Silver waren de kleuren. "Special Editions" begon naar het einde zowat het sleutelwoord te worden kregen we de indruk.

bmw-i8

SUV

Naast al dat geweld van de M-wagens en de unieke gelimiteerde versies was er ook nog tijd om de BMW X3 en zijn potente broertje voor te stellen, de BMW X3 M40i.

bmw-x3-m40i

Wereld avant-premières

We vergeten bijna het belangrijkste en het meest unieke want BMW Belux gaf ons zowaar twee wereldpremières, de BMW i8 Roadster en BMW X2. Geen foto's jammer genoeg, ik denk niet dat we de zwerm security overleefd hadden. Maar eerlijk is eerlijk, we waren aangenaam verrast.

Tijdstip: 15:10
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
MeRiDiaN 09:26
afbeelding van MeRiDiaN

Ben er gisterenavond ook geweest.
Was idd de moeite.
Het eten en het vrouwelijk schoon was ook niet slecht ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws