Subaru doet 2x stoer voor salon Tokio

subaru-brz-sti-sport-2017_01

Voor het autosalon van Tokio sleurt Subaru twee speciale modelletjes uit haar toverhoed. Een opgepompte WRX STI en een iets minder opgepompte BRZ. Maak kennis met de WRX STI S208 en BRZ STI Sport.

Subaru, dat merk met en sedan in de line-up die de sportcoupé van het merk het snot voor de ogen rijdt, heeft eigenlijk niets nieuw om te tonen op het autosalon van Tokio. Waardoor het besloten heeft nog maar eens een speciale versie van de WRX STI en BRZ uit haar hoed te toveren. Die eerste, is een evolutie op de S207, een speciale editie de Japanners al eerder op hun bord krijgen. Hoe de evolutie heet? S208. Lekker simpel.

subaru-wrx-sti-s208-2017

Wat zo'n WRX STI S208 je net oplevert? Een tot 450 stuks gelimiteerde versie van de WRX STI met een koolstofvezel dak, bodykit en een opgepompte Viercilinder. Hoeveel die boxermotor uit mag spuwen geven ze evenwel niet mee, al zou het rond de 350 pk en 400 Nm liggen.

subaru-wrx-sti-s208-2017

BRZ STI Sport

Naast die WRX STI S208 mag op de stand van Tokio de BRZ STI Sport staan. Nee, geen turbo onder de kap, daar doet Subaru niet aan mee, wel een aangepaste ophanging. De jongens van Subaru Tecnica International willen met deze Sport de 'ultieme pure handeling'-wagen neerzetten. Mede mogelijk gemaakt door een stijver getrokken koetswerk en een speciale lakkleur.

subaru-wrx-sti-s208-2017

Toegegeven; beter rijden doet de BRZ niet door de lakkleur maar het blauw-grijze-kleurtje staat 'm wel. Eentje kopen? Dan moet je een loterijticket bij de lokale Japanse Subaru-dealer kopen. Geen grap, want Subaru zal loten wie er eentje op z'n oprit mag parkeren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws