Wat!? Nissan roept in Japan alle wagens terug die het de laatste drie jaar verkocht

nissan-recall

Over een total recall gesproken, Nissan zal alle wagens die het de laatste drie jaar in Japan verkocht terugfluiten en de huidige verkoop staken. Aan de grond van deze beslissing ligt een fout bij de homologatieprocedure. In totaal gaat het alvast over 1.2 miljoen auto's.

Alle auto's die Nissan tussen oktober 2014 en september 2017 in Japan verkocht - zo'n 1,2 miljoen exemplaren - voldoen niet aan de homologatieprocedure. Die procedure - door de overheid van Japan opgelegd - verplicht automerken al haar auto's te controleren op stuur-, rem- en acceleratiegedrag. Wat blijkt nu? over een periode van drie jaar werden die procedures niet altijd uitgevoerd door mensen met de nodige diploma's daarvoor.

Een storm in een glas water zou je in België denken maar in Japan nemen ze de zaak alvast serieus. Tot op het punt dat het Japanse merk de verkoop van haar wagens gestaakt heeft de voorbije dagen tot alle wagens in stock een hertest hebben gehad. Daarnaast moeten de 1.2 miljoen verkochte exemplaren over de voorbije drie jaar ook terug naar de dealer voor een hertest. Een grapje dat Nissan zo'n 188 miljoen euro zal kosten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws